WebEdu is een platform voor professionals op het gebied van educatieve leermiddelen. Wij inspireren en innoveren door kennisdeling en samenwerking.

WebEdu combineert uitgeef expertise en multimediale kennis met resultaatgerichte projectbegeleiding. Visie, eigenzinnigheid, pragmatisme en de kracht van de inhoud staan hierbij centraal.

WebEdu gelooft erin dat ieder mens zich optimaal kan ontwikkelen door middel van hoogwaardig onderwijs op maat.

Om onderwijs op maat te maken, stellen we de docent centraal en helpen hem om van lesmateriaal goed onderwijs te maken. We ontwikkelen hiervoor hoogwaardige en makkelijk te gebruiken educatieve tools die de kennisoverdracht optimaliseren.

WebEdu beschikt over veel kennis en ervaring op het gebied van educatie. Dit uit zich in de tools die wij ontwikkelen en aanbieden. Om je een beeld te geven hoe dit in de praktijk werkt hebben we een aantal case studies laten maken. Mocht je vragen hierover hebben kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Frank Manden

Algemeen Directeur

Petra Noordermeer

Adjunct Directeur en Uitgever

Jacco Aartman

Controller

Angelique van Aalst

Financiële Administratie

Helena Huisman

Office Manager en Klantenservice

Frank Vermeer

Projectbegeleider

Henk Stakelbeek

DTP-er

Manuel Rademaker

Traffic Manager

Bob Hoogenboom

Ontwikkelaar

Peter van Vliet

Architect ontwikkelaar

Stefan Mensink

Ontwikkelaar

Patrick Vegter

Business Development

Nelleke Louwe Kooijmans

Ontwikkelaar

Roger Melet

Ontwikkelaar

Robbert Baart

Ontwikkelaar

Kijk wat de klanten over WebEdu zeggen

Publiceer je eigen lesmateriaal via Publish One naar EduCourse

Publish One is de auteursmodule van waaruit je de content naar EduCourse publiceert. Je bewerkt je content in Word, zoals je bent gewend en kunt rechtstreeks naar EduCourse publiceren. Versiebeheer, actualiteit, verrijking, alles beheer je in Publish One, op één plaats.  

Wat is EduCourse

EduCourse, het online leersysteem van WebEdu. Wat doet het, hoe kun je ermee werken en welk voordeel biedt het voor de docent.

Uitgeefservice

WebEdu maakt al het opleidingsmateriaal voor de KOB. Het gehele traject, van ontwerp van de boeken tot en met het afleveren van al het lesmateriaal bij de student verzorgt WebEdu. Daarom kan de KOB zich concentreren op de inhoud. Hierover vertelt Ad van der Wiel, de directeur van het KOB.

Uitgeefservice

Voor de Nederlandse Reanimatie Raad verzorgt WebEdu alle lesmaterialen. Via de webshop worden de boeken besteld, betaald en geleverd. De NRR kan dit gehele proces volgen via een dashboard. Welke voorraden zijn er, wat is er verkocht en aan wie. Zo hoeft de NRR alleen te monitoren, terwijl WebEdu het proces stuurt en uitvoert.

Digitaal Beoordelen

Veel MBO studenten werken met Praktijkbeoordelen, het online systeem om de stages in het MBO te volgen, te sturen en te beoordelen. Vanuit Examen Services zijn studenten uit diverse sectoren al aangesloten, zoals de automobiel branche, uiterlijke verzorging, brood en banket en nog veel meer.

Digitaal Beoordelen

Hoe werkt Digitaal Beoordelen in de praktijk? In het College Hotel zie je de student en de praktijkbegeleider aan het werk met Digitaal Beoordelen. Geen papieren boeken meer, alles eenvoudig online beschikbaar voor de student, de docent en de stagebegeleider. Overal toegankelijk en eenvoudig in gebruik.

Online leren met EduCourse

Het Cingel College is gestart met EduCourse. De studenten die de koksopleiding volgen hebben geen boeken meer, maar gebruiken het online systeem EduCourse. Dit biedt voor student en docent voordelen. Welke dat zijn vertelt Dolf Willemen van het Cingel College.

Senior Architect / Web developer  (32 – 40 uur per week)

Functieomschrijving

Als Architect (senior web developer) geef je leiding aan ontwikkelteams en bouw je samen moderne applicaties voor zowel front end als back office. Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van bestaande systemen en het ontwikkelen van nieuwe webapplicaties in de educatieve sector zoals bijvoorbeeld Praktijkbeoordelen en EduCourse. (Zie voor meer informatie over deze applicaties onze website.)

Wat je doet

 • Je geeft leiding aan ontwikkelteams
 • Je waarborgt kwaliteit en overall architectuur van de applicaties
 • Je denkt mee over innovaties
 • Je ontwikkelt webapplicaties met een handige en intuïtieve interface en verbindt deze met onze web services
 • Je levert losgekoppelde, hoog samenhangende en testbare code die goed te handhaven en toekomstproof is
 • Je neemt actief deel aan het scrum proces van het IT team op een communicatieve manier, gebaseerd op goede feedback, en streeft ernaar het hele team steeds beter te maken
 • Je ontvangt en gaat proactief op zoek naar feedback van gebruikers en ontwikkelaars
 • Je initieert discussies over technische keuzes
 • Je werkt nauwkeurig, bent gedreven, hebt kwaliteit hoog in het vaandel en je bent in staat zowel zelfstandig te werken als in groepsverband mee te draaien

 

Gevraagd (kennis-)niveau

 • Je beschikt over een HBO / WO opleiding in een van de IT richtingen (afgerond of vergelijkbaar niveau)
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van webapplicaties in de rol van ontwikkelaar
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als Architect
 • Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met Java, SQL, HTML5, CSS3, Javascript, REST API’s, GoF design patterns en SCRUM. Ervaring met ORM, JSON, NoSQL en AngularJS is een pré
 • Je bent communicatief sterk, leergierig en resultaatgericht
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels
 • Je bent een aangenaam persoon om mee te werken

 

Over ons bedrijf

WebEdu beschikt over veel kennis en ervaring op het gebied van educatie. WebEdu gelooft erin dat ieder mens zich optimaal kan ontwikkelen door middel van hoogwaardig onderwijs op maat. WebEdu combineert uitgeef expertise en multimediale kennis met resultaatgerichte projectbegeleiding. Visie, eigenzinnigheid, pragmatisme en de kracht van de inhoud staan hierbij centraal. We ontwikkelen hiervoor hoogwaardige en makkelijk te gebruiken educatieve tools die kennisoverdracht optimaliseren.

WebEdu groeit en heeft op dit moment een team van 12 personen. Ons bedrijf kent een informele en gezellige werksfeer, waarbij kwaliteit, humor en eigenzinnigheid hoog in het vaandel staan. De locatie is goed bereikbaar met zowel auto, fiets als OV en ligt aan de rand van Leiden in een levendige wijk.

Wat bieden wij

 • Salaris (in overleg)
 • Genoeg vrije dagen (we krijgen ze zelf niet allemaal op)
 • Deelname aan pensioen
 • Mooi nieuw kantoor
 • Leuke collega’s
 • Goede koffie

 

Interesse?

Stuur je cv met motivatie naar hhuisman@webedu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Onze service bestaat uit

Uitgeefservice

WebEdu heeft een uniek uitgeefplatform waar kennis, ervaring en netwerken samenkomen. Zo staan een uitgeverij, multimediabedrijf, boekhandel en drukkerij met één aanspreekpunt tot jouw beschikking.

Online leren

Een online stage tool en een online leren platform zijn de nieuwe digitale ontwikkelingen van WebEdu. Plaats- en tijdonafhankelijk onderwijs, persoonlijk en voorzien van alle digitale gemakken en features voor docent, student én school of bedrijf.

Edustore

EduStore is de online educatieve boekhandel van WebEdu. Voor complete boekenlijsten, interessante titels en verkoop van jouw eigen educatieve boek kun je hier terecht. Alles eenvoudig te vinden binnen één online shop.